You Are Here: Home » Genel » “Gebze’ye Yeni Camiler Lazım”

“Gebze’ye Yeni Camiler Lazım”

“Gebze’nin nüfusuna göre cami sayısı az”

Daha önce görev yaptığım Hendek ilçesinin nüfusu 100 binin altındaydı; fakat Gebze’deki cami sayısı kadar cami vardı. Bu anlamda nüfus oranına baktığımızda Gebze’ye yeni camiler yapılması gerekiyor. İnşaat halinde olan camilerimiz de var. Bunlar da tamamlandığında cami sayısında artış olacak.

“Gelişigüzel Cami Yapılmaz”

Yeni yasa ile artık 2 bin 500 metrekare alandan küçük yerlere cami yapılmayacak. Camiler gelişigüzel yapılmamalı. Mimarisi güzel olmalı. Ayrıca camiler arasındaki mesafeler de önemli. Bir mahallede iki-üç cami var, bir başka mahallede ise bir cami var. Bu dengesizlik ortadan kaldırılacak. Camilerimiz her açıdan güzel olacak.

“Gebze’de İmam Kadrosu Yeterli”

İmam kadromuz yeterlidir. Ancak bazen imam tayinleri çıktığı zaman yeni atama için sınav açılıyor. Bu süreç kimi zaman 2 ayı buluyor. Bundan ötürü bazen tek tük sıkıntı oluyor. Onun dışında bir sıkıntımız yok.

R. Şükrü BALKAN
Gebze İlçe Müftüsü